τα προϊοντα

Όλα τα προϊόντα «σχεδία αρτ» έχουν σχεδιαστεί και δημιουργηθεί στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τα αδιάθετα τεύχη του περιοδικού δρόμου «σχεδία», αλλά και το ζήλο και το ταλέντο των δημιουργών τους.

Για τη δημιουργία τους, προτεραιότητα δίνεται σε αγνά, οικολογικά υλικά (κόλλες, βερνίκια κ.λπ.). Μόνο εκεί που δεν υπάρχουν φιλικά προς το περιβάλλον, χρησιμοποιούνται άλλα υλικά, υψηλής ποιότητας, έχοντας πάντα ως βασικό κριτήριο να είναι όσο το δυνατόν πιο οικολογικά. Τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται (στην κατασκευή των ρολογιών τοίχου, επί παραδείγματι) είναι προσεκτικά επιλεγμένα και υψηλής ποιότητας. Σε όλη τη διαδικασία της παραγωγής, προτεραιότητα έχουν τα αγαθά και προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα. Όπου είναι δυνατόν, δε, προτιμούνται τα προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί σε ελληνικές μονάδες που γεωγραφικά βρίσκονται όσο πιο κοντά γίνεται στους χώρους των εργαστηρίων του «σχεδία αρτ» (για την ακόμη μεγαλύτερη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος).

Επιπλέον, πέρα από το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, οι συνεργάτες μας επιλέγονται και με βάση το κοινωνικό τους αποτύπωμα – είτε πρόκειται για κοινωνικές επιχειρήσεις αυτές καθ’ αυτές είτε για απλές επιχειρήσεις, που όμως διακρίνονται για την κοινωνική τους ευαισθησία, τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στους χώρους τους κ.λπ.

Πέρα από τα ήδη υπάρχοντα, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας νέων προϊόντων κατά παραγγελία (για φορείς, εταιρείες, αλλά και ιδιώτες).

Οι εγκαταστάσεις του «σχεδία αρτ» (τα εργαστήρια, ο εκθεσιακός χώρος, το κεντρικό σημείο λιανικής και χονδρικής πώλησης) βρίσκονται στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, στην καρδιά της Αθήνας, εκεί όπου σας περιμένουν το καλάθι με το όνομα Άρτεμις, τα σκουλαρίκια με το όνομα Αντιγόνη, το σουπλά με το όνομα Διόνυσος.

Τι σημαίνει το όνομα καθενός από τα προϊόντα μας:

ΣΠΙΤΙ / ΓΡΑΦΕΙΟ

Αμάλθεια: Ήταν η τροφός του Δία στο Ιδαίο Άντρο, όπου τον είχε κρύψει η μητέρα του η Ρέα για να γλιτώσει από τον πατέρα του, Κρόνο, ο οποίος έτρωγε τα παιδιά του.

«Iso Numero» («Άιζο Νούμερο»): Το πρώτο περιοδικό δρόμου της Φινλανδίας.

«Megaphone»: Καναδικό περιοδικό δρόμου με έδρα το Βανκούβερ.

Ευρυδίκη: Νύμφη της ελληνικής μυθολογίας, που ήταν σύζυγος του Ορφέα.

Αδράστεια: Κόρη του Δία και της Ανάγκης. Ήταν η θεά (προσωποποίηση) του ανθρώπινου ενστίκτου της εκδίκησης.

«Faktum» («Φάκτουμ»): Σουηδικό περιοδικό δρόμου με έδρα το Γκέτεμποργκ. «Faktum» σημαίνει «Γεγονός».

Ημέρα: Στην ελληνική μυθολογία υπήρξε η θεότητα που προσωποποιούσε το φως της ημέρας.

Αυξώ: Μία από τις τρεις Ώρες, που ήταν θεότητες των καιρών και του χρόνου της αρχαίας Ελλάδας. Η Αυξώ ταυτιζόταν με τον ήλιο του καλοκαιριού.

Θαλλώ: Μία από τις τρεις Ώρες. Ήταν θεότητα της άνοιξης και των νεαρών βλαστών.

Καρπώ: Μία από τις τρεις Ώρες. Έφερνε τους καρπούς με το τέλος του καλοκαιριού και τις αρχές του φθινοπώρου. Θεωρείτο προστάτις της ωρίμανσης και της συγκομιδής.

«The Big Issue» («Δε Μπιγκ Ίσιου»): Είναι ο τίτλος του βρετανικού περιοδικού δρόμου. Κυκλοφόρησε το 1991. «The Big Issue» σημαίνει «Το μεγάλο ζήτημα».

Διόνυσος: Θεός του δράματος και του παιχνιδιού. Η λατρεία του σχετίζεται με τους εορτασμούς της βλάστησης, της ιερής τρέλας που προκαλεί η πόση του οίνου και της γονιμότητας.

«Virkelig» («Βίρκελιγκ»): Νορβηγικό περιοδικό δρόμου με έδρα το Τρόμσο.

Κλειώ: Στην ελληνική μυθολογία η Κλειώ ήταν η Μούσα της Ιστορίας.

«Real Change» («Ρίαλ Τσέιντζ»): Περιοδικό δρόμου στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Κυκλοφόρησε το 1994. «Real Change» σημαίνει «Πραγματική Αλλαγή».

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

Λαντάνα: Αειθαλής ή ημιαειθαλής (σε ορισμένες περιοχές) θάμνος με σχετικά γρήγορη ανάπτυξη.

Αρμονία: Κόρη του Άρη και της Αφροδίτης. Οι πολίτες και οι αρχές των πόλεων την επικαλούνταν για εύνομο κοινωνικοπολιτική ζωή.

«Surprise («Σουρπρίζ»): Ελβετικό περιοδικό δρόμου με έδρα τη Βασιλεία. «Surprise» σημαίνει «Έκπληξη».

«Σχεδία»: Το ελληνικό περιοδικό δρόμου.

Αντιγόνη: Τραγικό πρόσωπο του Θηβαϊκού Κύκλου και της ελληνικής μυθολογίας. Αδέλφια της ήταν η Ισμήνη και οι δίδυμοι Ετεοκλής και Πολυνείκης. Είναι το κεντρικό πρόσωπο στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή.

ΤΣΑΝΤΕΣ-ΚΑΛΑΘΙΑ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Ευρώπη: Καλλονή που απήγαγε ο Δίας και μαζί απέκτησαν τρία τουλάχιστον παιδιά: τον βασιλιά Μίνωα, τον Ραδάμανθυ και τον Σαρπηδόνα.

Άρτεμις: Κόρη του Δία και της Λητούς, δίδυμη αδερφή του Απόλλωνα, βασίλισσα των βουνών και των δασών, θεά του κυνηγιού, προστάτιδα των μικρών παιδιών και ζώων.

Bodo («Μπόντο»): Είναι ο τίτλος του περιοδικού δρόμου του Ντόρτμουντ (Γερμανία).

Χάριτες: Στην ελληνική μυθολογία, οι Χάριτες ήταν οι θεές της γοητείας, της ομορφιάς, της φύσης, της ανθρώπινης δημιουργικότητας και της γονιμότητας. Ως Χάριτες αναφέρονται η Αγλαΐα η νεότερη, η Ευφροσύνη και η Θάλεια.

Σεμέλη: Ήταν μία από τις τέσσερις κόρες του Κάδμου, ιδρυτή και βασιλιά της Θήβας, και της Αρμονίας, κόρης της Αφροδίτης και του Άρη.

Ερατώ: Ήταν μία από τις Εννέα Μούσες της ελληνικής μυθολογίας. Ήταν η Μούσα της λυρικής ποίησης και των ύμνων. Εθεωρείτο προστάτιδα του γάμου και του έρωτα.

«Sorgenfri»: («Σόργκενφρι»). Νορβηγικό περιοδικό δρόμου που διανέμεται στο Τρονχάϊμ.

Αριάδνη: Στην ελληνική μυθολογία, η Αριάδνη ήταν κόρη του βασιλιά Μίνωα της Κρήτης και της Πασιφάης. Το όνομά της συνδέεται ιδιαίτερα με το μύθο του Θησέα, με τον Μινώταυρο και με τον θεό Διόνυσο.

Πληροφορίες

  Κολοκοτρώνη 56, 10560 ΑΘΗΝΑ
210 331 6849

 Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή : από τις 08:30 το πρωί έως και αργά το βράδυ.

Για τηλεφωνικές κρατήσεις κάλεσε στο 210 331 6849 ή στείλε μας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@shediart.gr.