To Καφέ

Ο καλύτερος specialty καφέ, η γευστικότερη σοκολάτα, εξαιρετικής ποιότητας ροφήματα, θρεπτικά σαντουιτσάκια, όλα διαλεγμένα με προσοχή για να ικανοποιούν πρώτα από όλα τις δικές μας υψηλές απαιτήσεις, περιμένουν όποιον περάσει την πόρτα του σπιτιού μας.

Σε έναν χώρο ιδιαίτερης αισθητικής και «άκαπνο», ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον καφέ του, να διαβάσει ένα βιβλίο ή τα κορυφαία περιοδικά «New Yorker» και «Spiegel», τη γαλλική «Le Monde Diplomatique» ή να ξεφυλλίσει το βρετανικό περιοδικό δρόμου «The Big Issue» και το γερμανικό «Hinz&Kuntz» και βεβαίως, τη «σχεδία». Αν πάλι προτιμά τη νέα τεχνολογία, υπάρχει δωρεάν wifi και πολλές πρίζες για να φορτίσει το λαπτοπ ή/ και κινητό του.

Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Φωτογραφία: Γιάννης Ζινδριλής

Φυσικά, ο χώρος είναι προσβάσιμος από συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα, καθώς υπάρχουν υπερυψωμένα τραπεζάκια ώστε να μπορεί να περνά από κάτω αναπηρικό αμαξίδιο, στις τουαλέτες των ΑΜΕΑ η κρεμάστρα είναι πιο χαμηλά ώστε να φτάνουν και οι άνθρωποι με αμαξίδιο, ενώ ακόμη και στο ύψος του μπαρ υπάρχει η σχετική μέριμνα. Επιπλέον, το μενού μας είναι διαθέσιμο σε ακουστική έκδοση για τους συμπολίτες μας με μειωμένη όραση, αλλά και σε γραφή Braille, ενώ η εκπαίδευση του προσωπικού στο μπαρ και το σέρβις περιελάμβανε μαθήματα υποδοχής και καθοδήγησής τους. Σας προσκαλούμε στην μοναδική αυτή ξενάγηση  πατώντας εδώ

Αυτονόητη για εμάς είναι και η αποφυγή της χρήσης πλαστικού. Έτσι, στο «σχεδία home» δεν χρησιμοποιούμε πλαστικό μπουκάλι νερό, τα κύπελλα του takeaway δεν είναι πλαστικά και τα καλαμάκια είναι από μπαμπού ή χαρτί. Μήπως, ωστόσο, μπορούμε να πίνουμε τον καφέ μας χωρίς καλαμάκι; Η πλήρης κατάργησή του είναι μια πράξη που ενθαρρύνουμε, σεβόμενοι πάντα εκείνους που επιμένουν σε αυτό.

Σκεπτόμενοι και τους γονείς που θέλουν να απολαύσουν ήρεμα έναν καφέ, κάποια πρωινά Κυριακής, δράσεις και παιχνίδια για τα παιδιά θα στήνονται στο «σχεδία home». Εκεί, θα μπορούν να παίζουν, να μάθουν, να διασκεδάσουν οι μικροί μας επισκέπτες, ενώ οι γονείς θα χαλαρώνουν, αφού θα υπάρχει στον χώρο παιδαγωγός.

Φωτογραφία: Γιάννης Ζινδριλής

Τα χάρτινα μικρά σπιτάκια στην πόρτα του αναβατορίου, στην πλάτη του μπαρ του «σχεδία home», αντιπροσωπεύουν από έναν καφέ. Έναν καφέ κερασμένο από έναν άγνωστο φίλο και επισκέπτη μας σε έναν άγνωστο φίλο που δεν έχει χρήματα ούτε για έναν καφέ. Πρόκειται για την πρωτοβουλία «Ένας καφές σε περιμένει» που εισήγαγε στην Ελλάδα η «σχεδία» τον Ιούλιο του 2013. Από τότε, από το δίκτυο έχουν περάσει εκατοντάδες χώροι εστίασης και αναψυχής σε όλη την Ελλάδα μα και στην Κύπρο, από την Ορεστιάδα ώς τη Λεμεσό και έχουν κεραστεί αμέτρητα, χιλιάδες καφεδάκια. Το «σχεδία home» δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή τη γιορτή σεμνής, διακριτικής αγάπης. Όποιος επιθυμεί, αφού πιει τον καφέ του, φεύγοντας, μαζί με το δικό του, μπορεί να προπληρώσει και ένα κερασμένο καφεδάκι για τους λιγότερο τυχερούς αυτής της κοινωνίας. Το κόστος του κερασμένου καφέ είναι 1,50€, ό,τι καφές και αν είναι. Συνήθως, οι πρώτοι που απολαμβάνουν αυτό το κέρασμα είναι οι πωλητές της «σχεδίας», μα, καθώς περνούν οι μέρες, βλέπουμε όλο και περισσότερα άγνωστα πρόσωπα να περνούν το κατώφλι για το δικό τους καφεδάκι, το δικό τους κέρασμα. Είναι ο πιο απολαυστικός καφές.

Φωτογραφία: Γιάννης Ζινδριλής

Τέλος, η πόρτα μας είναι ανοιχτή και σε όποιον θέλει να γεμίσει το μπουκαλάκι του με νερό. Με μεγάλη χαρά θα το κάνουμε. Δεν είναι ανάγκη να είναι «πελάτης», να κάθεται στο μαγαζί για να του προσφέρουμε λίγο νερό. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό.

Πληροφορίες

  Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, 10560 Αθήνα
210 331 6849

 Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή : από 08:30 το πρωί έως 19:00.

Για τηλεφωνικές κρατήσεις κάλεσε στο 210 331 6849 ή στείλε μας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@shediahome.gr.

Το Μενού Μας