ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Shediart.gr

Το www.shediart.gr (στο εξής «Δικτυακός Τόπος») ανήκει στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «σχεδία» («σχεδία ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.») που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Νικίου αρ. 2(ΤΚ 10560). Η «σχεδία ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» σέβεται την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ιδιωτικότητα των επισκεπτών και χρηστών του Δικτυακού της Τόπου και ακολουθεί την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων. Με την παρούσα Πολιτική θα θέλαμε να σας εξηγήσουμε πώς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα.

1. Ποιος είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας;

Υπεύθυνος για την επεξεργασία των δεδομένων των επισκεπτών και χρηστών της ιστοσελίδας www.shediahome.gr και του ηλεκτρονικού καταστήματος www.shediart.gr (στο εξής «επισκέπτες», «χρήστες» ή «εσείς») με την έννοια του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων 679/2016 είναι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «σχεδία» (στο εξής «Επιχείρηση» ή «Εμείς»). Το τηλέφωνο επικοινωνίας με την Επιχείρηση είναι το 2130231220, και το e-mail στο οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε το info@shediart.gr.

2. Πότε και για ποιο σκοπό συλλέγονται προσωπικά δεδομένα;

Οι περιπτώσεις στις οποίες συλλέγονται προσωπικά δεδομένα του επισκέπτη ή χρήστη του Δικτυακού Τόπου/ηλεκτρονικού καταστήματος είναι οι εξής:

α) κατά την εγγραφή σας ως χρήστη και κατά τη διαχείριση του λογαριασμού σας,

β) κατά την υποβολή παραγγελίας προϊόντων από το ηλεκτρονικό κατάστημα,

γ) κατά την εγγραφή σας στο newsletter της Επιχείρησης,

δ) κατά τη συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας εκ μέρους σας / κατά την πραγματοποίηση κράτησης είτε τηλεφωνικής είτε μέσω email για το εστιατόριο/καφέ της Επιχείρησης.

2α) Κατά την εγγραφή σας πρέπει να συμπληρώσετε τη διεύθυνση e-mail σας και έναν κωδικό πρόσβασης (password). Σκοπός της συλλογής των δεδομένων αυτών είναι η ταυτοποίησή σας ως χρήστη και η διασφάλιση της πρόσβασής σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Στη συνέχεια, έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε στο λογαριασμό σας το ονοματεπώνυμό σας, διευθύνσεις αποστολής και τιμολόγησης, ενώ τηρούνται επιπλέον το ιστορικό των αγορών σας από το κατάστημα και η λίστα επιθυμιών σας, εφόσον το επιθυμείτε, με σκοπό τη διευκόλυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών σας. Νόμιμη βάση για την επεξεργασία των δεδομένων αυτών είναι η εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης.

2β) Κατά την υποβολή παραγγελίας στο Δικτυακό μας Τόπο, είτε ως εγγεγραμμένος χρήστης είτε ως επισκέπτης, θα σας ζητηθεί το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση (οδός-αριθμός-ταχυδρομικός κώδικας-πόλη-χώρα) η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, το τηλέφωνο σας, στοιχεία αποστολής – παράδοσης μιας παραγγελίας, στοιχεία τιμολόγησης, ο τρόπος πληρωμής της παραγγελίας και ενδεχομένως στοιχεία πιστωτικής κάρτας. Οι πληροφορίες που παρέχονται κατά την υποβολή παραγγελίας χρησιμοποιούνται από την Επιχείρηση προκειμένου να εξυπηρετούνται και να εκτελούνται οι παραγγελίες σας. Η Επιχείρηση κάνει χρήση των πληροφοριών που μας δίνετε κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής αποστολής της φόρμας παραγγελίας, με σκοπό να τιμολογήσουμε και να εκτελέσουμε την παραγγελία σας, δηλαδή για την εκπλήρωση της μεταξύ μας σύμβασης, καθώς και για την τήρηση των έννομων φορολογικών υποχρεώσεων της Επιχείρησης. Νόμιμη βάση για την επεξεργασία των δεδομένων είναι η εκπλήρωση της μεταξύ μας σύμβασης αλλά και η τήρηση των φορολογικών υποχρεώσεων της Επιχείρησης. Περαιτέρω, η Επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιεί το e-mail σας βάσει του έννομου συμφέροντός της να σας ενημερώνει για τα προϊόντα της μέσω της αποστολής του ενημερωτικού της δελτίου σε εσάς.

2γ) Επιπλέον, ακόμη κι αν δεν έχετε εγγραφεί ή υποβάλει παραγγελίες μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, έχετε τη δυνατότητα  να εγγραφείτε στη λίστα αποδεκτών του ενημερωτικού μας δελτίου (newsletter) με σκοπό να ενημερώνεστε για τα νέα, τις εκδηλώσεις και τα προϊόντα της Επιχείρησης. Νόμιμη βάση για την επεξεργασία της διεύθυνσης e-mail σας σε αυτή την περίπτωση είναι η συγκατάθεσή σας, την οποία παρέχετε αποδεχόμενοι την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη διαγραφή σας από τη λίστα αποδεκτών του newsletter μας, κάνοντας χρήση του συνδέσμου που παρέχεται σε κάθε τέτοιο μήνυμα, ή στέλνοντας το αίτημά σας μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@shediart.gr.

2δ) Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται κατά τη συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας εκ μέρους σας, χρησιμοποιούνται προκειμένου να έχετε άμεση και ουσιαστική επικοινωνία με την Επιχείρηση και να σας παρέχονται απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματά σας, δηλαδή η εξυπηρέτηση του σκοπού επικοινωνίας σας. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση που κάνετε κάποια κράτηση στο εστιατόριο/καφέ της Επιχείρησής μας. Νόμιμη βάση για την επεξεργασία των δεδομένων σας σε αυτή την περίπτωση είναι και πάλι η συγκατάθεσή σας, την οποία παρέχετε αποδεχόμενοι την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων πριν την αποστολή της φόρμας επικοινωνίας.

Δεν είστε υποχρεωμένοι να παρέχετε τα δεδομένα σας στο Δικτυακό μας τόπο, όμως σε αντίθετη περίπτωση δεν θα είναι δυνατή η εγγραφή σας ως χρήστη, η παραγγελία προϊόντων από αυτό, η λήψη ενημερωτικών δελτίων ή η χρήση της φόρμας επικοινωνίας του.

3. Πώς και για πόσο καιρό αποθηκεύονται τα δεδομένα σας;

Η Επιχείρηση φροντίζει να παρέχει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και διαρροή ανά πάσα στιγμή. Τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται στους διακομιστές της Επιχείρησης εντός Ελλάδος, οι οποίοι προστατεύονται από τείχος προστασίας (firewall) και από προγράμματα προστασίας από ιούς (antivirus) για το χρονικό διάστημα που είναι κάθε φορά απαραίτητο για το σκοπό για τον οποίο συλλέχθηκαν. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση εγγραφής σας ως χρήστη του Ηλεκτρονικού μας Καταστήματος, τα δεδομένα σας τηρούνται για όσο διάστημα διατηρείτε το λογαριασμό σας και μέχρι να ζητήσετε τη διαγραφή του, εκτός από τα δεδομένα πωλήσεων και τιμολόγησης από τις συναλλαγές σας, τα οποία τηρούνται από την Επιχείρηση για το χρόνο που απαιτείται σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία. Στην περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή στην περίπτωση κράτησης τραπεζιού για το εστιατόριο/καφέ της Επιχείρησης τα δεδομένα σας τηρούνται για το διάστημα που απαιτείται για τη διεκπεραίωση του αιτήματος επικοινωνίας σας, ενώ στην περίπτωση της εγγραφής σας στη φόρμα για τα newsletter, τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται μέχρι τη διαγραφή σας από τη λίστα παραληπτών

4. Ποιοι είναι οι αποδέκτες των δεδομένων σας;

Τα προσωπικά σας δεδομένα μπορεί να κοινοποιούνται στους υπαλλήλους και προμηθευτές ή συνεργάτες της Επιχείρησης που είναι αναγκαίο να έρχονται σε επαφή με τέτοιου είδους δεδομένα για την παροχή των υπηρεσιών τους στην Επιχείρηση (εκτέλεση παραγγελίας, εξυπηρέτηση πελατών, λογιστική διαχείριση, τεχνική υποστήριξη (ΙΤ) κλπ), οι οποίοι δεσμεύονται από κατάλληλες συμβάσεις εμπιστευτικότητας.

5. Τα δικαιώματά σας σε σχέση με τα δεδομένα σας

Για το χρονικό διάστημα που τηρούμε τα δεδομένα σας έχετε δικαίωμα να ζητήσετε πρόσβαση σε αυτά, καθώς επίσης να τα διορθώσετε, τροποποιήσετε, ενημερώσετε ή να τα διαγράψετε. Στην περίπτωση υποβολής της φόρμας επικοινωνίας/υποβολή κράτησης ή εγγραφής σας στο newsletter, έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας οποτεδήποτε για το μέλλον, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας πριν από την ανάκλησή της Επισημαίνεται ότι εάν έχετε πραγματοποιήσει συναλλαγές, τα δεδομένα που είναι υποχρεωμένη να τηρεί η Επιχείρηση βάσει της φορολογικής νομοθεσίας θα παραμείνουν στη διάθεσή της ακόμα και αν διαγράψετε το λογαριασμό σας. Τέλος, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εάν πιστεύετε ότι έχουν παραβιαστεί τα δικαιώματά σας

6. Χρήση cookies

Όπως οι περισσότερες ιστοσελίδες, ο Δικτυακός μας τόπος και το ηλεκτρονικό μας κατάστημα χρησιμοποιούν Cookies. Πρόκειται για αρχεία κειμένων που αποστέλλονται στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε και αποθηκεύονται στη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ιστοσελίδες μας. Σε καμία περίπτωση τα cookies δεν περιέχουν προσωπικές πληροφορίες ή πληροφορίες, οι οποίες θα επιτρέψουν σε οποιονδήποτε να επικοινωνήσει με τον επισκέπτη του δικτυακού τόπου, μέσω τηλεφώνου, e-mail, κ.λπ. Η χρήση των cookies διευκολύνει την ιστοσελίδα να απομνημονεύει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας, συλλέγοντας χρήσιμα στοιχεία για τις προτιμήσεις αναζήτησης που έχετε. Έτσι, η εμπειρία αναζήτησης θα είναι βελτιωμένη την επόμενη φορά που θα μας επισκεφθείτε. Επιπλέον, τα cookies βοηθούν την Επιχείρηση να βλέπει την απόδοση και την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας της, βελτιώνοντας την παρουσίαση και το περιεχόμενό της, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών. Ορισμένα ή όλα τα cookies που περιγράφονται παρακάτω ενδέχεται να αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης. Μπορείτε να δείτε και να διαχειριστείτε τα cookies στο πρόγραμμα περιήγησης.

Από τους διαφορετικούς τύπους cookies, η Επιχείρηση χρησιμοποιεί τα εξής:

α) Απολύτως απαραίτητα:

Τα τεχνικά απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπού μας.

β) Στατιστικών:

Απενεργοποίηση Cookies

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε, να απενεργοποιήσετε ή και να σβήσετε εντελώς τα cookies μέσω της pop up ειδοποίησης που εμφανίζεται κατά την είσοδό σας στο Δικτυακό μας τόπο. Αν επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τα cookies, ορισμένα μέρη της ιστοσελίδας μπορεί να μη λειτουργούν επαρκώς.

7. Τροποποιήσεις στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε αυτή την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε συμμόρφωση με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές προβλέψεις ή για να προσαρμόσουμε την Πολιτική μας στην παροχή νέων υπηρεσιών. Αναφορικά με τα δεδομένα σας, θα ισχύει η Πολιτική που είναι αναρτημένη κατά τη στιγμή της επίσκεψής σας στον Δικτυακό μας Τόπο. Εάν οι αλλαγές της Πολιτικής μας σας επηρεάζουν, διότι έχετε χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του σε χρόνο προγενέστερο των αλλαγών αυτών και τα δεδομένα σας τηρούνται ακόμη από τη Επιχείρηση, θα ειδοποιηθείτε σχετικά και θα ενημερωθείτε για τα δικαιώματά σας.

 8. Ερωτήσεις προς τη Επιχείρηση

Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή παρατηρήσεις σχετικά με την προστασία των δεδομένων σας, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, αποστέλλοντας ένα e-mail στην διεύθυνση info@shediart.gr.