Σχεδία home

«Σχεδία home»

Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, Αθήνα

Σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές της πρωτεύουσας στήθηκε ένα γαϊτανάκι καλοσύνης και προσφοράς από σπουδαίους ανθρώπους και φορείς, που ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί έβαλαν το λιθαράκι τους για τη δημιουργία ενός μοναδικού κόμβου αλληλεγγύης και κοινωνικής καινοτομίας. Ένας χώρος που μοιάζει σαν να έχει γίνει σημείο συνάντησης των δυνάμεων του καλού, δυνάμεις που ενώνονται και συνεργούν για μια καλύτερη κοινωνία, για να υποστηρίξουν το συνάνθρωπο που έχει βρεθεί σε δεινή θέση, ώστε να μπορέσει να υποστηρίξει ο ίδιος τον εαυτό του. Και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Το «σπίτι της σχεδίας», λοιπόν, δημιουργήθηκε για να μιλάει και να αναδεικνύει λύσεις για τα κοινωνικά προβλήματα του τόπου μας, για να μας φέρει πιο κοντά σε μια δίκαιη κοινωνία, χωρίς φτώχεια και αποκλεισμούς. Σκοπό έχει να ενεργοποιήσει, να ενδυναμώσει, να εκπαιδεύσει και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για συμπολίτες μας που δοκιμάζονται.

Όπως και με το περιοδικό δρόμου «σχεδία» αγωνιζόμαστε να σχεδιάσουμε ένα πολύ καλό έντυπο, που θα έχει αξία για τον ίδιο τον αναγνώστη -πέρα από τη σπουδαιότητα της συμμετοχής σε μια κίνηση αλληλεγγύης-, έτσι και με το «σχεδία home» αγωνιζόμαστε να δημιουργήσουμε έναν χώρο, που θα θέλεις να έρθεις για το φαγητό, τη μουσική, τα αντικείμενα «σχεδία αρτ», τα ροφήματα, τα κοκτέιλ, το περιβάλλον. Η γνώση ότι με την παρουσία σου εδώ συμμετέχεις σε ένα ξεχωριστό κοινωνικό πρότζεκτ, θα γεμίζει λίγο περισσότερο την ψυχή σου.

Ο σκοπός μας φαίνεται από τη στιγμή που κάποιος θα περάσει την είσοδο και θα μπει στο σπίτι μας. Αν σηκώσει το βλέμμα ψηλά θα δει να κρέμονται από την οροφή 45 σπιτάκια – φωτιστικά. Έχουν φτιαχτεί από απούλητα τεύχη της «σχεδίας» και το κάθε ένα αντιπροσωπεύει και έναν άνθρωπο, που πουλώντας το περιοδικό μας και με την υποστήριξη του κόσμου, έφυγε από το δρόμο και μπήκε στο δικό του σπιτικό.

Στον ίδιο όροφο, δηλαδή στο ισόγειο, βρίσκονται, επίσης, το πωλητήριο – εκθετήριο «σχεδία αρτ», το καφέ – μπαρ και το εστιατόριό μας. Στο υπόγειο είναι η κουζίνα μας. Στο πατάρι είναι τα εργαστήρια «σχεδία αρτ» και η διανομή του περιοδικού. Τέλος, στον πρώτο όροφο στεγάζονται τα γραφεία της δομής αλληλεγγύης.

Η πόρτα μας είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να μας γνωρίσει από κοντά. Περιμένουμε κάθε φίλο μας να έρθει να χαλαρώσει, να διασκεδάσει, να χορέψει και να συνομιλήσει μαζί μας για το περιβάλλον, την κοινωνία, τον άνθρωπο.

Περιηγήσου στο σπίτι της σχεδίας, πατώντας εδώ.

Βίντεο: Λουίζα Νικολαΐδου

Πληροφορίες

Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, 10560 ΑΘΗΝΑ
210 331 6849

 Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο: από 08:30 το πρωί έως 19:00.

Για τηλεφωνικές κρατήσεις κάλεσε στο 210 331 6849 ή στείλε μας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@shediahome.gr.