Τα εργαστήρια

Στο πατάρι του ιστορικού κτιρίου που μας φιλοξενεί βρίσκεται ο χώρος των εργαστηρίων του προγράμματος επαναχρησιμοποίησης «σχεδία αρτ». Ένα πρόγραμμα κοινωνικό, μα και περιβαλλοντικό, που αναδεικνύει βέλτιστες πρακτικές μείωσης του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Ένα πρόγραμμα όπου συναντιούνται η αγάπη, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η κοινωνική (επαν)ένταξη, η δημιουργία, η καινοτομία και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Παλαιά, αδιάθετα τεύχη του περιοδικού δρόμου «σχεδία» επαναχρησιμοποιούνται, επανασχεδιάζονται και μεταμορφώνονται σε υψηλής αισθητικής και ποιότητας προϊόντα για καθημερινή χρήση, για το σπίτι ή το γραφείο, για εκδηλώσεις ή ακόμη και για τη διακόσμηση χώρων, για δώρο κ.λπ. Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και μοναδικά, έχουν σχεδιαστεί και φτιαχτεί στην Ελλάδα, χάρη στο ζήλο και το ταλέντο των δημιουργών τους, χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ευκαιριών για ενεργοποίηση, ενδυνάμωση, περαιτέρω εκπαίδευση και επιμόρφωση, με την παράλληλη δημιουργία προοπτικών απασχόλησης σε συμπολίτες μας που είναι άστεγοι και/ ή ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και οι οποίοι βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό σε ακραίες μορφές.

Η πρώτη ομάδα ωφελουμένων του προγράμματος αποτελείται από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 50 χρόνων), που βρίσκονται στο δίκτυο διανομέων του ελληνικού περιοδικού δρόμου και συμμετείχαν σε εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης, ώστε να εκπαιδευτούν και να μπορούν να μεταμορφώνουν οι ίδιοι το φαινομενικά «άχρηστο» σε προϊόντα υψηλής αισθητικής και ποιότητας.

Ο χώρος είναι επισκέψιμος σε όποιον θέλει να δει «από πρώτο χέρι» πώς ένα παλιό περιοδικό, «κάτι» που μπορεί να μοιάζει «σκουπίδι», αποκτά μια νέα ζωή.

Στον ίδιο χώρο θα ξεκινήσει σύντομα και ένας επαναλαμβανόμενος κύκλος εργαστηρίων επαναχρησιμοποίησης χαρτιού από τα αδιάθετα τεύχη του ελληνικού περιοδικού δρόμου. Όποιος, λοιπόν, θέλει να μάθει να φτιάχνει με τα χέρια του υπέροχα αντικείμενα από το χαρτί της «σχεδίας», δεν έχει παρά να συμμετάσχει σε έναν από αυτούς.

Πληροφορίες

  Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, 10560 ΑΘΗΝΑ
(+30) 210 331 6849

 Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή : από 08:30 το πρωί έως και αργά το βράδυ.

Για τηλεφωνικές κρατήσεις κάλεσε στο 210 331 6849 ή στείλε μας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@shediart.gr.