Το εστιατόριο

Το καλύτερο φαγητό της πόλης, αυτό είναι που θέλουμε να προσφέρουμε στο εστιατόριο του «σχεδία home». Και δεν το λέμε με όρους ανταγωνισμού προς άλλους χώρους εστίασης, τους οποίους σεβόμαστε και μόνο ανταγωνιστικά δε βλέπουμε, αλλά ως έκφραση μιας επιθυμίας, ενός στόχου, οι γεύσεις στο πιάτο να είναι πραγματικά απολαυστικές, να ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη και καλοφαγά.

Στην κουζίνα και στο μενού μας κυριαρχούν οι «γεύσεις της μαμάς», τις οποίες έχει επιμεληθεί ο σπουδαίος άνθρωπος και μάγειρας κ. Λευτέρης Λαζάρου, με τον συνεργάτη του κ. Γιάννη Υφαντίδη. Μάλιστα, ο βραβευμένος σεφ, παρά τον περιορισμένο του χρόνο, μας… πήρε από το χέρι και μας συμβούλεψε τι να κάνουμε σε όλα τα στάδια της δημιουργίας του χώρου μας. Ανέλαβε, ακόμα, και την εκπαίδευση των ανθρώπων της «σχεδίας» που  μαγειρεύουν το φαγητό που σας προσφέρουμε.

Ο Νίκος (ο μεγαλύτερος σε ηλικία, ετών 62), η Ολένα, ο Γιάννης, ο Χαράλαμπος, η Μόνικα, ο Άρης υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Υφαντίδη, και τη βοήθεια του Κέβιν Ραμπάνγκ και του Αποστόλη Τζιοβάρα (δύο ακόμη σπουδαίων σεφ που στέκονται στο πλευρό μας από την αρχή) ξεκίνησαν από το μηδέν και έμαθαν να δημιουργούν πιάτα εξαιρετικά.

«Το κριτήριο για τους εργαζόμενους ήταν να ξέρουν να βράσουν ένα αυγό, να ξέρουν να βράσουν νερό. Από εκεί και πέρα, δεν ήταν κάτι εύκολο, αλλά είναι συγκινητική η δική τους προσπάθεια. Το αγκάλιασαν, το αγάπησαν, έδωσαν την κατάθεση τη δική τους και όλο αυτό βγήκε. Βγήκε με προσπάθεια αλλά και με χαμόγελο», είχε πει ο Λευτέρης Λαζάρου.

Πράγματι, αυτό ήταν ένα από τα κριτήρια επιλογής των ανθρώπων που στελεχώνουν πλέον την κουζίνα του «σχεδία home»: Να έχουν βράσει ένα αβγό στη ζωή τους, να είναι άνω των 50 χρόνων (ένα όχι ιδιαίτερα αυστηρό κριτήριο, αλλά η αλήθεια είναι ότι ως δομή αλληλεγγύης έχουμε μια ευαισθησία στους ανθρώπους άνω των 50, αφού μοιάζει σαν η αγορά εργασίας μα και η ζωή η ίδια να τους έχει γυρίσει την πλάτη) και να θέλουν να εργαστούν. Και να που μετά από πολύμηνη προσπάθεια και εκπαίδευση, έφτασαν οι άνθρωποι να μαγειρεύουν φαγάκι εκλεκτό και για τους πιο απαιτητικούς.

Η κουζίνα μας, όμως, είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται. Στο μενού προστίθενται συνεχώς νέα πιάτα, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το επίπεδο των γεύσεων. Έχουμε, φυσικά, πάντα κατά νου ο τιμοκατάλογος να είναι προσιτός για όλους, παρά το γεγονός ότι το γάλα, τα αυγά, το κοτόπουλο που χρησιμοποιούνται είναι βιολογικά.

Θέσαμε στο επίκεντρο του μενού μας τις θρεπτικές ουσίες του πιάτου και υλικά που μπορούν να χορτάσουν έναν άνθρωπο έστω και με μία μερίδα. Στόχος μας είναι ο κόσμος να μας επισκέπτεται και να χαλαρώνει, να καταλαβαίνει τι είναι αυτό που γίνεται, να τρώει μια μερίδα φαγητό και να απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί, αν θέλει. Όλα αυτά με το ελάχιστο δυνατό τίμημα. Το μενού έχει σχεδιαστεί με κριτήριο να θρέψουμε τους ανθρώπους και να ξυπνήσουμε μνήμες της κουζίνας της μαμάς.

Και επειδή, η προστασία του περιβάλλοντος διαπνέει κάθε πλευρά του εγχειρήματός αυτού, το φαγητό που δεν πωλείται, διατίθεται στους πωλητές του περιοδικού μας, ενώ το ελαιόλαδο που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα συγκεντρώνεται σε ειδικό κάδο και πηγαίνει στην εταιρεία Πράσινο Λάδι, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή βιοντήζελ. Φυσικά, οι συσκευασίες που αδειάζουν ανακυκλώνονται. Στόχος μας είναι να γίνουμε μια επιχείρηση πρότυπο, με όσο το δυνατόν μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Πληροφορίες

Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, 10560 Αθήνα
210 331 6849

  Ώρες λειτουργίας
Καθημερινά & Σαββατοκύριακα
10:00 π.μ. – 23:00 π.μ.

Η κουζίνα μας επανήλθε δυναμικά με αμέτρητες νέες γεύσεις και σας περιμένουμε, να σας καλοδεχθούμε με πολλή αγάπη.

Για τηλεφωνικές κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στο 210 331 6849 ή να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@shediahome.gr.

Το Μενού Μας TakeAway Μενού