Το εστιατόριο

Τι θέλουμε να προσφέρουμε στο εστιατόριο του «σχεδία home»; Φυσικά, το καλύτερο φαγητό της πόλης. Και αυτό όχι με όρους ανταγωνισμού προς άλλους χώρους εστίασης, τους οποίους σεβόμαστε και μόνο ανταγωνιστικά δε βλέπουμε, αλλά ως έκφραση μιας επιθυμίας, ενός στόχου: οι γεύσεις στο πιάτο να είναι πραγματικά απολαυστικές, να ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη και καλοφαγά.

Το πρώτο μενού μας το επιμελήθηκε ένας πολυβραβευμένος μάγειρας, που έχει μάλιστα και αστέρι Michelen, ο κ. Λευτέρης Λαζάρου, δίνοντας έμφαση σε γεύσεις της μαμάς, οικείες και ελληνικές. Μάλιστα, ο βραβευμένος σεφ, ήταν εκείνος που ανέλαβε, ακόμα, και την εκπαίδευση των ανθρώπων της «σχεδίας» που μαγειρεύουν το φαγητό που σας προσφέρουμε.

Η κ. Ελένη (στα 67 της πλέον), η Ολένα, ο Γιάννης, ο Χαράλαμπος, η Μόνικα, ο Άρης, ο κ. Νίκος ήταν οι περισσότεροι πωλητές του ελληνικού περιοδικού δρόμου «σχεδία», πριν μπουν στην κουζίνα και εκπαιδευτούν να δημιουργούν πιάτα εξαιρετικά.

«Το κριτήριο για τους εργαζόμενους ήταν να ξέρουν να βράσουν ένα αυγό, να ξέρουν να βράσουν νερό. Από εκεί και πέρα, δεν ήταν κάτι εύκολο, αλλά είναι συγκινητική η δική τους προσπάθεια. Το αγκάλιασαν, το αγάπησαν, έδωσαν την κατάθεση τη δική τους και όλο αυτό βγήκε. Βγήκε με προσπάθεια αλλά και με χαμόγελο», είχε πει ο σεφ.

Πράγματι, αυτό ήταν ένα από τα κριτήρια επιλογής των ανθρώπων που στελεχώνουν πλέον την κουζίνα του «σχεδία home»: Να έχουν βράσει ένα αβγό στη ζωή τους, να είναι άνω των 50 χρόνων (ένα όχι ιδιαίτερα αυστηρό κριτήριο, αλλά η αλήθεια είναι ότι ως δομή αλληλεγγύης έχουμε μια ευαισθησία στους ανθρώπους άνω των 50, αφού μοιάζει σαν η αγορά εργασίας μα και η ζωή η ίδια να τους έχει γυρίσει την πλάτη) και να θέλουν να εργαστούν. Και να που μετά από πολύμηνη προσπάθεια και εκπαίδευση, έφτασαν οι άνθρωποι να μαγειρεύουν φαγάκι εκλεκτό και για τους πιο απαιτητικούς.

Η κουζίνα μας, όμως, είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται. Στο μενού προστίθενται συνεχώς νέα πιάτα, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το επίπεδο των γεύσεων.

Πιο εξωστρεφές, πιο «comfort», με απολαυστικά σάντουϊτς, υπέροχες επιλογές σε tapas, για ένα ποτήρι κρασί, μία μπίρα, πιο εύκολο για εκείνους και εκείνες που θέλουν delivery ή take away, πάντα νόστιμο και θρεπτικό, φτιαγμένο με μεράκι και πολλή αγάπη.

Ο τιμοκατάλογος ήταν και παραμένει προσιτός για όλους, παρά το γεγονός ότι το γάλα, τα αυγά, που χρησιμοποιούνται είναι βιολογικά, το λαδάκι σε όλες τις χρήσεις έξτρα αγνό παρθένο ελαιόλαδο, από τους ελαιώνες του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Θέσαμε στο επίκεντρο του μενού μας τις θρεπτικές ουσίες του πιάτου και υλικά που μπορούν να χορτάσουν έναν άνθρωπο έστω και με μία μερίδα. Στόχος μας είναι ο κόσμος να μας επισκέπτεται και να χαλαρώνει, να καταλαβαίνει τι είναι αυτό που δοκιμάζει, να τρώει μια μερίδα φαγητό και να απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί ή μπίρα ή κοκτέιλ, αν θέλει. Όλα αυτά με το ελάχιστο δυνατό τίμημα.

Το μενού έχει σχεδιαστεί με κριτήριο να θρέψουμε τους ανθρώπους και να ξυπνήσουμε μνήμες της κουζίνας της μαμάς, αλλά και να ενισχύσουμε μια sharing φιλοσοφία με τα tapas και τους μεζέδες μας, αποδεικνύοντας πως η φρέσκια πρώτη ύλη και η υγιεινή διατροφή είναι πεντανόστιμη και ελκυστική!

Και επειδή, η προστασία του περιβάλλοντος διαπνέει κάθε πλευρά του εγχειρήματός αυτού, το φαγητό που δεν πωλείται διατίθεται στους πωλητές του περιοδικού μας, ενώ το ελαιόλαδο που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα συγκεντρώνεται σε ειδικό κάδο και πηγαίνει στην εταιρεία Πράσινο Λάδι, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή βιοντήζελ. Φυσικά, οι συσκευασίες που αδειάζουν ανακυκλώνονται. Στόχος μας είναι να γίνουμε μια επιχείρηση πρότυπο, με όσο το δυνατόν μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Πληροφορίες

Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, 10560 Αθήνα
210 331 6849

 Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο: από 08:30 το πρωί έως 19:00.

Για τηλεφωνικές κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στο 210 331 6849 ή να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@shediahome.gr.

Το Μενού Μας