Το περιοδικό δρόμου «σχεδία»

Τι είναι η «σχεδία»

Η «σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου. Τα περιοδικά δρόμου δεν πωλούνται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου (περίπτερα κ.λπ.). Πωλούνται αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές.

Οι πωλητές αυτοί προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες: Άστεγοι, μακροχρόνια άνεργοι και, γενικώς, άνθρωποι που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στις πιο ακραίες τους μορφές. Από τα 4,00€, που είναι η τιμή διάθεσης του περιοδικού, τα 2,50€ (ήτοι το 62,5% επί της τιμής πώλησης) αφορούν απευθείας τον πωλητή, παρέχοντάς του τη δυνατότητα να εξασφαλίσει με αξιοπρέπεια ένα μικρό έστω έσοδο για να καλύψει κάποιες από τις πιο βασικές του ανάγκες.

Κυκλοφορεί κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα, έντεκα φορές το χρόνο (δεν κυκλοφορεί τον Αύγουστο).

Τι άλλο είναι η «σχεδία»

Πέρα από μια ξεχωριστή ευκαιρία που παρέχεται σε ανθρώπους που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα και να ξαναχτίσουν τις ζωές τους, η «σχεδία» είναι ένα μέσο ενεργοποίησης και κοινωνικής (επαν)ένταξης.

Η «σχεδία» είναι, επίσης, μια ανεξάρτητη δημοσιογραφική πηγή ενημέρωσης, αλλά και μέσο στον αγώνα για την καταπολέμηση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού. Είναι ένα όχημα που δίνει φωνή στους αδύναμους. Μέρος της λύσης στον αγώνα ενάντια στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Τι δεν είναι η «σχεδία»

Η «σχεδία» δεν είναι επαιτεία. Οι πωλητές δεν ζητιανεύουν, αλλά με αξιοπρέπεια πωλούν το περιοδικό, το οποίο προηγουμένως οι ίδιοι έχουν αγοράσει, για να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα. Ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας δεν επιτρέπει στους πωλητές να επαιτούν. Αυτό ισχύει για τις εφημερίδες δρόμου όλου του κόσμου. Η «σχεδία» δεν είναι ελεημοσύνη. Ο ενδιαφερόμενος/ αναγνώστης με τα 4,00€ αγοράζει ένα προϊόν, στην προκειμένη περίπτωση ένα εξαιρετικό δημοσιογραφικό περιοδικό ποικίλης ύλης, με σαφή κοινωνικό προσανατολισμό.

Το περιοδικό

Η «σχεδία» είναι ένα ανεξάρτητο δημοσιογραφικό περιοδικό. Το ελεύθερο ρεπορτάζ, η αισιοδοξία και το ανατρεπτικό χιούμορ είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του. Είναι ένα περιοδικό ευρύτερου ενδιαφέροντος, που καταπιάνεται με ό,τι μπορεί να μας αφορά ως πολίτες και ως κοινωνία, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις και σχόλια για την πολιτική, κοινωνική και αθλητική ζωή του τόπου, αλλά και στήλες για την πολιτιστική και καλλιτεχνική δραστηριότητα στην Ελλάδα, τον κόσμο της γαστρονομίας κ.ά.

Η ομάδα σύνταξης αποτελείται από επαγγελματίες -έμπειρους αλλά και νεότερους, γεμάτους ενθουσιασμό- δημοσιογράφους, φωτογράφους, σκιτσογράφους και σχολιαστές, που υπηρετούν απαρέγκλιτα τις βασικές αρχές της αντικειμενικής και ανεξάρτητης ενημέρωσης.

Η «σχεδία» είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου (International Network of Street Papers, www.street-papers.org).

Πληροφορίες

  Κολοκοτρώνη 56, 10560 ΑΘΗΝΑ
210 331 6849

  Ώρες λειτουργίας
Καθημερινά & Σαββατοκύριακα
09:00 το πρωί μέχρι αργά.

Για τηλεφωνικές κρατήσεις κάλεσε στο 210 331 6849 ή στείλε μας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@shediart.gr.