Τα βραβεία

Το ελληνικό περιοιδκό δρόμου και σε κώδικα Μπράιγ. Στη φωτογραφία το τεύχος 93 της “σχεδίας”.

H «σχεδία» επιδιώκει πάντα να κάνει το «αόρατο» ορατό. Aπό τον περασμένο, μάλιστα, Δεκέμβριο είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό που εκδίδεται και στον κώδικα Μπράιγ (Braille), δείχνοντας το δρόμο της συμπερίληψης, της πρόσβασης στην απόλαυση της ανάγνωσης αλλά και της ενημέρωσης στους συνανθρώπους μας με οπτική αναπηρία. Ένα εγχείρημα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ).  


Είναι άκρως τιμητικό για μας που η «σχεδία» μας βρίσκεται στη βραχεία λίστα («shortlist») σε μία από τις πέντε συνολικά κατηγορίες των φετινών βραβείων του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων και Περιοδικών Δρόμου (INSP) και συγκεκριμένα στην κατηγορία της «Καλύτερης Καμπάνιας» (Best Campaign), αναφορικά με την κυκλοφορία του περιοδικού μας και σε κώδικα Μπράιγ.  


Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι συμμετοχές από ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία και Σουηδία συμπληρώνουν την πεντάδα των υποψηφίων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης του Δικτύου, που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο στα μέσα Σεπτεμβρίου (12-16/9). 


Και επί της ευκαιρίας θα θέλαμε να ευχηθούμε «καλή επιτυχία» σε όλους τους συναδέλφους των περιοδικών δρόμου!