Υφαντομπλεξίματα για παιδιά

Παρέα με την υφάντρα αράχνη θα περάσουν οι μικροί θαμώνες του «σχεδία home» την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου στο πρώτο παιδικό εργαστήριο του φθινοπώρου.

Με την καθοδήγηση της Ιωάννας Πανούτσου από την ομάδα Υφαντομπλεξίματα, οι μικροί δημιουργοί θα ανακαλύψουν πώς η κλωστή γίνεται υφάδι και τα νήματα μπλεξίματα και θα δημιουργήσουν τα δικά τους χάρτινα υφαντοζωάκια και σελιδοδείκτες, αφού πρώτα γίνουν οι ίδιοι αργαλειοί και υφάνουν στις πιο περίεργες ρόδες.

«Η υφαντική προέκυψε ως μια φυσική εξέλιξη των παιδικών εικόνων και ιστοριών της γιαγιάς μου. Τα εργαλεία του αργαλειού και τα υφαντά διαφόρων χρωμάτων και σχεδίων που χρησιμοποιούσε αποτέλεσαν την αφορμή να ασχοληθώ μαζί της. Η ενασχόληση μου τόσο με τα παιδιά όσο και με την υφαντική βρήκε τον χώρο της στην ομάδα Υφαντομπλεξίματα, που δημιουργήσαμε με την Κατερίνα Λατούφη. Η ομάδα διοργανώνει εργαστήρια υφαντικής, όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή μέσα από το παιχνίδι με την ύφανση χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά», λέει η Ιωάννα.

Η Ιωάννα είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Νέες τεχνολογίες στη εκπαίδευση» και παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ειδική Αγωγή» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με την εφαρμογή διακοσμητικών τεχνικών σε υφάσματα και χρηστικά αντικείμενα, καθώς και με την υφαντική και την κομποδετική (macrame). Επίσης, καταπιάνεται με την αργυροχρυσοχοΐα και την κατασκευή κοσμημάτων με φυσικά και εναλλακτικά υλικά.

Ημερομηνία: Κυριακή 4 Οκτωβρίου
Διάρκεια: 10:30-12:00
Ηλικίες: 4-7 ετών
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης