Το γλυκό του Στέλιου

Πούλησε το περιοδικό μας τον Φεβρουάριο στο πλαίσιο της Διεθνούς εβδομάδας πωλητών περιοδικών δρόμου, πρόσφερε πασχαλινό τσουρέκι στους ανθρώπους μας τη δύσκολη περίοδο της απομόνωσης λόγω του κορωνοϊού και σε ένα από τα επόμενα τεύχη μας θα διαβάσετε το γράμμα που έγραψε στο νεότερο εαυτό του. Τώρα, μας κάνει και μαθήματα ζαχαροπλαστικής, με αφορμή το γλυκό που ετοίμασε για το καφέ και το εστιατόριό μας.

Φωτογραφίες @ Γιάννης Ζινδριλής

Μας υποδέχτηκε στο εργαστήριό του στο κέντρο της Αθήνας. Όση ώρα περιμέναμε να τακτοποιήσει τον πάγκο του για να ξεκινήσει το μάθημα μας κέρασε καφέ και -φυσικά- γλυκό από τα χέρια του.

Σε μια άκρη μάς περίμενε ήδη τυπωμένη η συνταγή του σιμιγδαλένιου χαλβά που είχε ετοιμάσει για μας, για το «σπίτι της σχεδίας». Σιμιγδάλι, βούτυρο, καβουρδισμένοι ξηροί καρποί αναμείχθηκαν από το χέρι του ανθρώπου που μας έμαθε να αγαπάμε το καλό γλυκό. Είναι αλήθεια ότι το μεγαλείο κρύβεται στην απλότητα.

Με υπομονή μας εξήγησε ένα ένα τα βήματα της συνταγής, ενώ μας μιλούσε για την εμπειρία του στο… δρόμο, εκείνη την κρύα μέρα που κράτησε ψηλά τη «σχεδία» στην οδό Βουκουρεστίου.

Πριν φύγουμε μας έδωσε «ταπεράκι». Πήραμε μαζί μας τον χαλβά που φτιάξαμε, για να δοκιμάσουν όλοι στο γραφείο. Μέσα σε λίγη ώρα είχε μείνει μόνο το κουτί.

Ευχαριστούμε πολύ τον Στέλιο Παρλιάρο για όλα του τα «ναι»!

Φωτογραφίες @ Γιάννης Ζινδριλής
Φωτογραφίες @ Γιάννης Ζινδριλής