Η βιτρίνα της «σχεδίας»

Μπάνερ με το σλόγκαν του «σχεδία αρτ», εξώφυλλα του ελληνικού περιοδικού δρόμου, αλλά και μηνύματα για το έργο της «σχεδίας» διακοσμούν από την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου τη βιτρίνα του ιστορικού κοσμηματοπωλείου «Pentheroudakis», στην οδό Βουκουρεστίου, στο κέντρο της Αθήνας.Μπάνερ με το σλόγκαν του «σχεδία αρτ», εξώφυλλα του ελληνικού περιοδικού δρόμου, αλλά και μηνύματα για το έργο της «σχεδίας» διακοσμούν από την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου τη βιτρίνα του ιστορικού κοσμηματοπωλείου «Pentheroudakis», στην οδό Βουκουρεστίου, στο κέντρο της Αθήνας.

«Θέλαμε μέσα από τούτη τη μικρή εκθεσιακή γωνιά, που θα είναι παρούσα στο κατάστημά μας ώς τις 20 Νοεμβρίου, να διαχυθεί η ιδέα, το όραμα και οι στόχοι της “σχεδίας”», μας λέει ο ιδιοκτήτης του ιστορικού κοσμηματοπωλείου κ. Μάνος Πενθερουδάκης. «Την έμπνευση για όλο αυτό μου την έδωσε ο πωλητής του περιοδικού κ. Φώτης Αδαμόπουλος. Τον συναντούσα συχνά στο πόστο στην οδό Βουκουρεστίου. Είναι ένας βαθιά ευγενής άνθρωπος, μου έχει διηγηθεί την ιστορία του. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, έχουμε αναπτύξει μια ειλικρινή φιλική σχέση. Ήθελα να κάνω κάτι πρωτότυπο για να διαδοθεί το μήνυμα της “σχεδίας”, ήρθα σε επαφή με τους ανθρώπους της, και έτσι αυτή η γωνιά πήρε σάρκα και οστά», συνεχίζει ο κ. Πενθερουδάκης, που πριν από λίγες ημέρες, συνόδευσε στο κατάστημα του ΙΚΕΑ τον κ. Φώτη.

«Με άφησε εν λευκώ να αγοράσω ό,τι χρειάζομαι για το σπίτι στο οποίο έχω πλέον μπει. Με εντυπωσίασε τούτη η “λευκή επιταγή”. Δεν ήθελα να εκμεταλλευτώ την αγάπη του και να πάρω πράγματα που δεν είχα ανάγκη. Τον ευχαριστώ για όλα. Τον κ. Μάνο τον θεωρώ πια δικό μου άνθρωπο», μας είπε ο κ. Φώτης.

 

 

Ο κ. Φώτης έξω από το κοσμηματοπωλείο του κ. Πενθερουδάκη. Φωτογραφία: Γιάννης Ζινδριλής