(Επι)μένουμε Αθήνα: 2ο καλοκαιρινό φεστιβάλ «9,5 εβδομάδες στο “σχεδία home”»

Το 2ο καλοκαιρινό fest με τίτλο «Μένουμε Αθήνα: 9,5 εβδομάδες στο σχεδία home» είναι προ των πυλών. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το περιοδικό δρόμου «σχεδία» και το «σχεδία home» στήνουν πολλές μικρές γιορτές στην καρδιά της πόλης, για όλους εκείνους που το καλοκαίρι (επι)μένουν στην Αθήνα. Ημέρες οινογευσίας σε συνεργασία με εκλεκτά οινοποιεία, νύχτες με ζωντανή μουσική και εκλεκτούς guest DJs, δράσεις πολιτισμού –όπως εκθέσεις χαρακτικών, φωτογραφίaς, γελοιογραφίaς, ξύλινων γλυπτών κ.ά–, περίπατοι στο κέντρο της πόλης (μετά brunch), με οδηγό έναν κορυφαίο aθηναιογράφο, εργαστήρια για παιδιά, αναγνώσεις κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι, happy hours ακόμη και happy days, το «σχεδία home» συνδυάζει τη δροσιά της ψυχαγωγίας με τη μοναδική αύρα του πολιτισμού.

Το 2ο fest θα ξεκινήσει την Πέμπτη 1 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.

Το φεστιβάλ εγκαινιάζεται με μια έκθεση ξύλινων γλυπτών από τη Βωβούσα στο ανατολικό Ζαγόρι, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Βωβούσας, ενώ δύο μέρες αργότερα, το Σάββατο 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος περίπατος στο κέντρο της Αθήνας με τον συγγραφέα κι αθηναιογράφο κ. Νίκο Βατόπουλο. Του περιπάτου θα ακολουθήσει brunch στο «σχεδία home», με γεύσεις που θα έχει επιμεληθεί η σεφ Γωγώ Δελογιάννη.

Εξήντα οκτώ ημέρες και είκοσι δύο γιορτές αργότερα, το 2ο καλοκαιρινό fest του περιοδικού δρόμου «σχεδία» θα ολοκληρωθεί με μια γιορτή για το βινύλιο (Vinyl event) και τον «Μόμπι Ντικ», ένα δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φουρφούρι.

Να σημειωθεί ότι για πολλές εκδηλώσεις, όπως τα εργαστήρια, ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, οπότε συστήνεται ανεπιφύλακτα στους ενδιαφερόμενους να σπεύσουν να κλείσουν τις θέσεις τους.

Στο «σχεδία home» τηρούνται όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Στο χώρο, πραγματοποιούνται καθημερινές και πολλαπλές απολυμάνσεις, με τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο απολυμαντικών (προσφορά της Diversey Ελλάς, την οποία ευχαριστούμε που εξόπλισε το «σχεδία home» με προϊόντα καθαρισμού της σειράς SURE, 100% βιοδιασπώμενα, παραγόμενα από συστατικά φυτικής προέλευσης και καινοτόμα εργαλεία καθαρισμού), το προσωπικό τηρεί απαρεγκλίτως τα μέτρα ασφαλείας, ενώ, βεβαίως, υπάρχουν παντού στο χώρο για τους επισκέπτες μας όχι μόνο αντισηπτικά, αλλά ακόμη και μάσκες ή/και γάντια.

Η πλειοψηφία των εκδηλώσεων, σε κάθε περίπτωση, έχουν προγραμματιστεί στον εξωτερικό χώρο του «σχεδία home», στον πεζόδρομο επί της οδού Νικίου, και γύρω από αυτόν.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://bit.ly/3w6qins

«Σχεδία home». Η διασκέδαση όπως πρέπει να είναι.