ΣΧΕΔΙΑ: 9,5 Εβδομάδες Summer Festival

Ιούλιος 2023

Κυριακή 02.07.23, 20:30 |

Παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός» από το «Σπίτι Σκιών» και τον Μιχαήλ Παπανικολάου. Συμμετοχή δωρεάν

Ένα έργο για μικρούς και μεγάλους, στο οποίο ο Καραγκιόζης προσλαμβάνεται από τον Πασά, προκειμένου να γίνει γραμματικός της πολιτείας και να βοηθήσει τους συμπολίτες του να στείλουν επιστολές, μηνύσεις και…. μηνύματα! Το αποτέλεσμα, άκρως ξεκαρδιστικό, θα το δείτε επί του μπερντέ!

Τετάρτη  05.07.23, 20:00 |

Παρουσίαση του μυθιστορήματος του Ευάγγελου Αυδίκου «Δρολάπι». Είσοδος δωρεάν.

Ο δημοσιογράφος της «σχεδίας» Σπύρος Ζωνάκης και εκλεκτοί καλεσμένοι συνομιλούν με τον συγγραφέα και φίλο του περιοδικού Ευάγγελο Αυδίκο για το πρόσφατο μυθιστόρημά του. Τι είναι το δρολάπι; Υδρολαίλαψ είναι η λέξη που μας έρχεται από παλιά. Η βρόχινη λαίλαπα, η αλύπητη βροχή,  ανακατεμένη με δυνατό αέρα.  Γίνεται, στη συνέχεια, δρολάπι. Το μυθιστόρημα οργανώνεται με άξονα το ανεμόβροχο, που εμφανίζεται στην αφήγηση τόσο με την κυριολεκτική του σημασία όσο και με τη μεταφορική

Τετάρτη 26.07.23, 19:30 |

Εργαστήριο bubble play. Παίζουμε με σαπουνόφουσκες με τους La Petite Margarite στον πεζόδρομο της Νικίου. Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φουρφούρι.  Συμμετοχή δωρεάν

Οι La Petite Margarite ξεδιπλώνουν τη μαγεία της σαπουνόφουσκας στον πεζόδρομο της Νικίου. Ελάτε να παίξουμε και να ανακαλύψουμε μαζί πόσα διαφορετικά σχήματα μπορεί να πάρει μια σαπουνόφουσκα, αν μπορεί να μπει μια σαπουνόφουσκα μέσα σε μια άλλη, και με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορείς να τις δημιουργήσεις.

Αύγουστος 2023

Τετάρτη 02.08.23, 19:30 |

Εγκαίνια έκθεσης «Η άφιξη» και παρουσίαση της playlist «Ταξίδια». Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φουρφούρι. Είσοδος δωρεάν

Με αφορμή την κυκλοφορία του κόμικς «Η άφιξη» του Shaun Tan που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Φουρφούρι», παρουσιάζεται στους τοίχους του «σχεδία home» έκθεση με εικονογραφήσεις από το έργο και στα ηχεία του κάνει πρεμιέρα μια πολύ ξεχωριστή playlist, αυτή που πωλητές, ανώνυμοι και επώνυμοι φίλοι και υποστηρικτές της «σχεδίας» δημιούργησαν, επιλέγοντας ο καθένας το αγαπημένο του κομμάτι «ταξιδιού».

Κυριακή 26.08.23, 9:00 |

Ποδηλατοβόλτα με ηλεκτρικό ποδήλατο της Solebike στο κέντρο της Αθήνας για παιδιά από 14 ετών και ενήλικες. Κόστος συμμετοχής 8€. Απαραίτητη κράτηση θέσης τηλεφωνικά στο 2130231220 ή με email στο culture@shedia.gr

Ανακαλύπτουμε μια γραφική διαδρομή της πόλης από τη θέση του ποδηλάτη. Η Αθήνα αποκτά μία νέα διάσταση με την ασφαλή και εντυπωσιακή διαδρομή που συνδέει τον αρχαιολογικό περίπατο με το εμπορικό κέντρο και περνάει, μεταξύ άλλων, από το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον Εθνικό Κήπο, τη Νεοκλασική Τριλογία, την ιστορική οδό Αιόλου και το «σχεδία home». Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει το ηλεκτρικό ποδήλατο, οδηγό και καφέ ή αναψυκτικό στο «σχεδία home».  Κατάλληλο για αναβάτες που ξέρουν ποδηλασία, ηλικίας 14 και άνω.

Σεπτέμβριος 2023

Παρασκευή  01.09.23, 20:00 |

Drink & Draw σε συνεργασία με το Comicdom. Είσοδος δωρεάν

Η «σχεδία» και το Comicdom υποδέχονται τον Σεπτέμβριο, διοργανώνοντας ένα sketch event, που κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια τόσο στις ΗΠΑ όσο και πιο πρόσφατα στην Ελλάδα, φέρνοντας στον ίδιο χώρο εικονογράφους, υπό τους ήχους δυνατής μουσικής και αλκοόλ. Αγαπημένοι δημιουργοί της εγχώριας σκηνής κόμικς μάς προσκαλούν να ζωγραφίσουμε, να πιούμε τα ποτάκια μας και να συζητήσουμε στο «σχεδία home».

Τετάρτη  06.09.23, 19:00 |

Graffiti event σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Art, Graffiti, in the City – AGC, Greece».  Είσοδος δωρεάν

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ «9,5 εβδομάδες» ολοκληρώνεται την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, με ένα εορταστικό graffiti event και πολλές εκπλήξεις στον πεζόδρομο της Νικίου σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Art, Graffiti, in the City – AGC, Greece».

Το φεστιβάλ 9,5 εβδομάδες πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.