Μια τσιπούρα στην Κολοκοτρώνη

Φιλέτο τσιπούρας με σάλτσα ντομάτας, ξύσμα λάιμ, συνοδευόμενο από ταμπουλέ μπρόκολο και κουνουπίδι.

Κυριακή των Βαΐων αυτή την Κυριακή. Ημέρα κατά την οποία, σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, εορτάζεται η ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα όπου, κατά τους συγγραφείς των Ιερών Ευαγγελίων, οι Ιουδαίοι τον υποδέχθηκαν, κρατώντας βάγια (κλάδους φοινίκων) και, απλώνοντας στο έδαφος τα ρούχα τους, ζητωκραύγαζαν «Ὡσαννά, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου» (πηγή: Βικιπαίδεια).

Αν και είναι ακόμα Σαρακοστή, η εκκλησία επιτρέπει το ψάρι.

«Βάγια, Βάγια των βαγιών,
τρώνε ψάρι και κολιό,
κι ως την άλλη Κυριακή
με το κόκκινο αυγό»
Λέει και το παιδικό τραγούδι.

Πιστή στις παραδόσεις, λοιπόν, η κουζίνα του «σχεδία home» προετοιμάζεται να καλοδεχθεί τους επισκέπτες της με μια ξεχωριστή συνταγή:

Φιλέτο τσιπούρας με σάλτσα ντομάτας, ξύσμα λάιμ, συνοδευόμενο από ταμπουλέ μπρόκολο και κουνουπίδι.
Αυτό πέρα, βεβαίως, από το σταθερό (και σαρακοστιανό) μενού.

***Υπενθυμίζεται ότι το café-bar-bistrot της «σχεδίας» λειτουργεί πλέον με διευρυμένο ωράριο (από τις 9:00 το πρωί ώς τα μεσάνυχτα, επτά ημέρες την εβδομάδα).

Σημειώνεται δε ότι θα είναι ανοιχτό, αλλά με μειωμένο ωράριο, τόσο τη Μεγάλη Παρασκευή (9:00-18:00) όσο και το Μεγάλο Σάββατο (9:00-18:00). Το «σχεδία home» θα είναι κλειστό την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα. ***

Καλό Πάσχα!