Εγκαίνια της έκθεσης έργων των 20 φιναλιστ

Πλημμυρίσαμε από σπίτια στην «σχεδία» μας. Σπίτια μικρά, σπίτια μεγάλα, σπίτια στην εξοχή και στην πόλη, σπίτια γεμάτα ανθρώπους και χρώμα, σπίτια άδεια και γκρίζα, σπίτια φωτεινά και ζεστά, σπίτια που βρίσκονται μακριά… Πολλά, πολλά σπίτια, 2.053 σπίτια για να είμαστε ακριβείς, από όλη την Ελλάδα.

Ο λόγος; Μα φυσικά, ο διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής της «σχεδίας» με θέμα «σπίτι» που φέτος διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Μετά από 3 μήνες προετοιμασίας, 2 μέρες σκληρής δουλειάς για την αξιολόγηση, τα 7 μέλη της κριτικής επιτροπής ολοκλήρωσαν το δύσκολο έργο τους και επέλεξαν τα 20 κορυφαία έργα. Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι: Ελίνα Άνθη, μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, Σχολή Μωραΐτη, Φωτεινή Δάρρα, τραγουδίστρια, Γεράσιμος Δασκαλάκης, πωλητής της «σχεδίας», Πόπη Διονυσοπούλου, μέλος του Τομέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Δάφνη Ζουμπουλάκη, διευθύντρια της γκαλερί Ζουμπουλάκη, Μιχάλης Κουντούρης, σκιτσογράφος και Γιώργος Μπιλάλης, εκδότης των εκδόσεων «Εν πλω».

Ελάτε να τα καμαρώσουμε όλοι μαζί, παιδιά, γονείς, συγγενείς, φίλοι αναγνώστες την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, 11:00 στο σπίτι της «σχεδίας», το «σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2) στην ❤ της Αθήνας! 

*Τα ονόματα των 20 δημιουργών θα τα βρείτε εδώ