H «σχεδία» της συμπερίληψης

«Η “σχεδία” είναι ένας χώρος στον οποίο νιώθω πολύ περήφανος που έχω βοηθήσει να φτιαχτεί. Όταν το μαγαζί σχεδιαζότανε, επικοινώνησαν μαζί μου οι άνθρωποι του μαγαζιού και μου ζήτησαν να τους δώσω συμβουλές για το πώς θα μπορούσε να είναι πιο προσβάσιμο. Εκτός από τους ανθρώπους που το έχουν φτιάξει, είναι σημαντικό ότι βρίσκεται πολύ κοντά και σε δύο σταθμούς του μετρό. Είναι στο κέντρο της Αθήνας, που είναι αρκετά πιο σωστά φτιαγμένο απ’ ό,τι η υπόλοιπη πόλη μας, οπότε ένας χρήστης αμαξιδίου ή ένας άνθρωπος που έχει αναπηρία, μπορεί πιο εύκολα να φτάσει εδώ. Και όταν έρθω εδώ πέρα, μπορώ να έχω την ίδια εμπειρία με αυτή που μπορούν να έχουν όλοι οι άλλοι. Και έτσι, ο χώρος είναι ιδανικός για να έρθει κάποιος που είτε έχει κινητική αναπηρία είτε οπτική αναπηρία», αναφέρει ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ενσυναίσθησης – Σύμβουλος Προσβασιμότητας και ομιλητής του Σ.Κ.Ε.Π (ΣΚΕΠ – SKEP).

Με την πολύτιμη καθοδήγηση του Παναγιώτη, το καφέ/εστιατόριο της «σχεδίας» απέκτησε θέση στην προσβασιμότητα, δίνοντας την ευκαιρία της διασκέδασης σε όλους τους συνανθρώπους μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Βαγγέλη Αυγουλά και την ομάδα του οργανισμού Με Άλλα Μάτια για την υποστήριξη και καλλιτεχνική τους επιμέλεια στη δημιουργία του συνημμένου βίντεο.

Το βίντεο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Έχω Θέση» που υλοποίησε η ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ ProvaT.O. Athens υπό την αιγίδα και μερική χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σας προσκαλούμε στην μοναδική αυτή ξενάγηση του καφέ/εστιατορίου της «σχεδίας» πατώντας τον αντίστοιχο σύνδεσμο: