Ο κατάλογος του «σχεδία home» και η «σχεδία» σε γραφή Μπράιγ

Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει το 2021, το σπίτι της «σχεδίας» ντύθηκε ακόμη πιο έντονα με τα χρώματα της προσβασιμότητας, καθώς, με τη συνδρομή της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, ήταν έτοιμος ο κατάλογος του «σχεδία home» σε γραφή Μπράιγ κοσμώντας το μπαρ μας, δίπλα ακριβώς στην ακουστική του έκδοση.

Από το Δεκέμβριο που μας πέρασε, όμως, σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (KEAT Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών ), η «σχεδία» είναι το πρώτο και μοναδικό και ελληνικό περιοδικό που εκδίδεται και στον κώδικα Μπράιγ, δείχνοντας το δρόμο της συμπερίληψης και της απόλαυσης της ανάγνωσης από τους συνανθρώπους μας με οπτική αναπηρία. Στον χώρο του έντυπου Τύπου, ίσως να αποτελεί και παγκόσμια πρωτοπορία, αφού, σε μια μικρή έρευνα που κάναμε, δεν βρέθηκε, είναι η αλήθεια, άλλο περιοδικό που να κυκλοφορεί σε σταθερή βάση και στη «σύνηθη» γραφή, αλλά και σε γραφή Μπράιγ.

Στο τρέχον τεύχος της «σχεδίας» (#96, Ιανουάριος 2022), που βρίσκεται στους δρόμους της πόλης, φιλοξενούμε και ένα σχετικό ρεπορτάζ με τίτλο «Η ψηλάφηση της ανεξαρτησίας».

Περιοδικό δρόμου "σχεδία" σε κώδικα Μπράιγ