Περιδιαβαίνοντας τους πλανήτες

Ακόμη κι αν σήμερα το βράδυ που θα κοιτάξουμε τον ουρανό, θα παρατηρήσουμε την πανσέληνο του Ιουλίου με γυμνό μάτι, την επόμενη όμως πανσέληνο, δηλαδή, στις 22 Αυγούστου θα την απολαύσουμε με την χρήση τηλεσκόπιου που θα τοποθετηθεί στην ταράτσα του «σχεδία home».

Σε αυτό το όμορφο ταξίδι ανάμεσα στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, καθοδηγός μας θα είναι ο Παναγιώτης Ευαγγελόπουλος, αστροφυσικός στην ομάδα διάχυσης του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

«Η βραδιά θα ξεκινήσει με την προβολή και εξήγηση φωτογραφιών και απεικονίσεων από τους οκτώ πλανήτες γύρω από το ηλιακό μας σύστημα, θα αναφερθούμε στα τελευταία ευρήματα χαρακτηριστικών εξωπλανητών, θα συνεχίσουμε με διαδραστική συζήτηση και τέλος, θα απολαύσουμε την πανσέληνο με φόντο την Αθήνα, με την βοήθεια του φορητού τηλεσκόπιου», αναφέρει στη «σχεδία» ο κ. Ευαγγελόπουλος.

Θα δώσουμε ραντεβού στην επόμενη πανσέληνο, την οποία και την θα την αγναντέψουμε από κοντά στις 22 Αυγούστου στο σπίτι της «σχεδίας».

Διάρκεια εκδήλωσης: 21:00 – 23:00
Δηλώσεις συμμετοχής: info@shediahome.gr – 2130 231220

* Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.