Γυναίκες σεφ στο «σχεδία home»

Οι βραδιές γευσιγνωσίας στο «σχεδία home» ξεκινούν με άρωμα γυναίκας, καθώς οι αγαπημένες σεφ Γεωργία Κουτσούκου και Ξένια Μπουζαρανίδου στρώνουν, για όσους φίλους του ελληνικού περιοδικού δρόμου παραβρεθούν στο «σπίτι της σχεδίας», ένα καλοκαιρινό τραπέζι αφιερωμένο στην ελληνική κουζίνα με πιάτα και γεύσεις του τόπου μας. Το μενού είναι επικεντρωμένο στα τοπικά προϊόντα, αναδεικνύοντας μέσα από μια «συναισθηματική» κουζίνα και το ξεχωριστό ταλέντο των δύο γυναικών σεφ, τους θησαυρούς της ελληνικής γης.

Οι δύο αγαπημένες σεφ μέλη της Μπριγάδα /Slow food θα επιμεληθούν ένα ξεχωριστό μενού γεμάτο αρώμα καλοκαιριού και θα συμπορευτούν με τον αντιπρόεδρό της, βραβευμένο Λευτέρη Λαζάρου, που ήδη στηρίζει την προσπάθεια του «σχεδία home».

Συμμέτοχος σε αυτή τη δράση και η Βίκυ Κλήμη, CEO του grandmama.gr και Coach σε θέματα Γυναικείας Ηγεσίας, που μαζί με την σεφ Γεωργία Κουτσούκου «γέννησαν» την ιδέα και θέλησαν να υποστηρίξουν το «σπίτι της σχεδίας» με αυτό τον τρόπο, μέσα από την «συναισθηματική» κουζίνα.

Αναλυτικά, το μενού της βραδιάς περιλαμβάνει:

Καρπουζένια
Ελληνική σαλάτα με κριθαράκι
Πλιγούρι με πατζάρι, μυρωδικά, πορτοκάλι & λεμόνι

Μαραθόπιτα
Ρολάκια μελιτζάνας με τυρί, πέστο βασιλικού, τοματίνι και φύλλα βασιλικού

Κεμπάπ με αραβική πίτα και τζατζίκι
Παστίτσιο με κιμά κόκκορα
Χοιρινά φιλετάκια με πατάτες

Φρούτα
Χαλβάς σιμιγδαλένιος

** Το κόστος ανά άτομο ανέρχεται στα 15 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται το φαγητό και 1 ποτήρι κρασί).

Χορηγοί εκδήλωσης:

Σας περιμένουμε με χαρά στο ιστορικό κτίριο του «σχεδία home» στο κέντρο της Αθήνας, την Τετάρτη 8 Ιουλίου, στις 20:00.

Η βραδιά εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς δράσεων και εκδηλώσεων του 1ου καλοκαιρινού φεστιβάλ του περιοδικού δρόμου «σχεδία» με τίτλο «Μένουμε Αθήνα: 9,5 εβδομάδες στο σχεδία home». Πληροφορίες www.shediahome.gr.

Απαραίτητη η κράτηση, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων λόγω Covid-19.
Π.Α. (RSVP) ως την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, στις 14:00
Τηλέφωνο: +30 213 0231220, email: info@shediahome.gr.

Σχεδία home
Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου, Αθήνα
www.shediahome.gr

 ———————————-

Η Μπριγάδα/ Slow food αποτελείται από επαγγελματίες του διατροφικού τομέα, που επιδιώκουν να καλύψουν το κενό ανάμεσα στον παραγωγό, τον μεταποιητή και τον καταναλωτή, δημιουργώντας ένα καλύτερο γαστρονομικό μέλλον για όλους. Οι σεφ της Μπριγάδας/ Slow food αντιλαμβανόμενοι την ευθύνη τους ως διαμορφωτές κοινής γνώμης σε θέματα γαστρονομίας και διατροφής προάγουν την ανωτερότητα των παραγόμενων τοπικών προϊόντων και των παραγωγών που χρησιμοποιούν ορθές μεθόδους για την βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.  Όπως, άλλωστε, δηλώνει το μανιφέστο της ομάδας, «το φαγητό είναι ένα πολύτιμο όπλο στην φαρέτρα της ανθρωπότητας, καθώς έχει τη δύναμη να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων».

Η «σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου, το οποίο απαριθμεί 122 περιοδικά, σε 41 χώρες. Η «σχεδία», όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του κόσμου, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, αλλά στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες και αποτελεί μια ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης. Αποτελεί επίσης ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους. 

Το σπίτι της «σχεδίας», το «σχεδία home», είναι ένα κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα, όπου οι ιδέες και οι αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης, της εκπαίδευσης, της συμμετοχής, της κοινωνικής ενσωμάτωσης, της δημιουργίας, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας συναντούν την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Στόχος είναι η προώθηση κοινωνικών λύσεων με έναν βιώσιμο τρόπο.