Οι δικοί μας άνθρωποι

Το “σχεδία home” είναι πρωτίστως οι άνθρωποί του, αφού χωρίς αυτούς η μεγάλη γιορτή που ονειρευτήκαμε δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Είμαστε, λοιπόν, πολύ χαρούμενοι όταν το ταλέντο και η προσφορά τους αναγνωρίζονται και τη χαρά αυτή θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας.

Ανάμεσα στους φίλους, λοιπόν, που από την αρχή βρέθηκαν στο πλευρό μας, είναι οι άνθρωποι του δημιουργικού γραφείου Somethink, που στα φετινά Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ) απέσπασαν 5 διακρίσεις για τα έργα τους, ανάμεσα στα οποία το μενού και το λογότυπο “Σχεδία HOME”, καθώς και το εταιρικό έντυπο «Κοινωνικός και οικονομικός αντίκτυπος του περιοδικού δρόμου «σχεδία», μία έρευνα της Deloitte». Συγκεκριμένα, το μενού και ο σχεδιασμός του εταιρικού εντύπου απέσπασαν έπαινο, ενώ το λογότυπο «Σχεδία HOME» βρέθηκε ανάμεσα στα καλύτερα επιλεγμένα έργα λογοτύπων. Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 341 συνολικά δημιουργοί με 1.260 έργα τους προς κρίση στο σύνολο των κατηγοριών. 

 

 

 

 

 

 

 

 

«“Ο άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση” – André Breton. Αυτό ήταν το σημείο αναφοράς μας για το νέο εγχείρημα των ανθρώπων της σχεδίας, τη δημιουργία ενός χώρου αλληλεγγύης και κοινωνικής καινοτομίας, για το οποίο μας εμπιστεύτηκαν εξ’ ολοκλήρου. Ο χώρος αυτός είναι αφιερωμένος στον άνθρωπο. Δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, να υποστηρίξουν οι ίδιοι τον εαυτό τους. Στο πλαίσιο αυτό επιμεληθήκαμε την ονοματολογία και τη συνολική οπτική ταυτότητα του χώρου, που στεγάζει το εργαστήριο και το πωλητήριο του “σχεδία αρτ”, έναν χώρο εστίασης, καθώς και τα γραφεία της “σχεδίας”. Μετά από έρευνα, βρήκαμε την ομάδα μας να γυρίζει πάντα στη λέξη “home”. Όσες λέξεις και να καταγράψαμε, βαρύγδουπες, βαθιά νοηματοδοτημένες, πιάναμε τους εαυτούς μας να γυρίζουν πάντα στην απλότητα και την οικειότητα που προσφέρει το “home”».